mandag 8. juni 2015

Litt mer om hagen

I dag fikk jeg til en liten hageøkt der jeg klipte ned litt gresskanter. Jeg har garasjen full av planter både kjøpte og litt hjemmesådde, som venter på å bli plantet ut. Jeg er så heldig at min pelargonier får overvintre i et gartneri og jeg henter dem hjem i mai/juni, store flotte planter. Jeg betaler ingen ting, men gartneriet kan ta stiklinger av plantene mine. Kjempefin ordning :)

Pelargonier står i garasjen og venter på litt varmere vær..                                                                 
  Det ene bede som var her da vi flytta inn. Ikke mye som blomstrer ennå.                                                Jeg må etter hver prøve å få blandet inn mer skjellsand, for å få myrjorda                                              mer luftig.
                                       
   Det fantes også et lite bed ved tørkesnora, mot veggen av en redskapsbod                                              og en levegg, for å skape litt ly mot vind.                                
                                       

          Her har jeg planer om et bed for skyggeglade planter. Plena er nesten bare                                            mose og håpløs å klippe..                         
 
      Tulipanene holder på å takke for seg. Denne rosa tulipanen er en fin kontrast til                                     sambucus  nigra Black Lace.                          

søndag 7. juni 2015

Nytt hus, ny hage.

Jeg skrev tidligere bloggen Frøya-Heidis hageverden, men nå som jeg har nytt hus og ny hage fant jeg ut at jeg også kunne lage meg en ny hageblogg.

 Det er litt over 1 år siden jeg og min familie flyttet. Når vi flyttet hit bestod hagen av to ulike sorter hekk på alle kanter og to små bed, noen barlindbusker og et lite syrintre. Plassen vi bor på er åpen og veldig værhard. I tillegg består jorda av våt torv. Dette setter selvsagt noen begrensninger på plantevalg. Jeg velger å se på det som en utfordring :) Vi har en stor terrasse på 2 sider av huset, med god plass for blomsterkrukker. I fjor plantet jeg mest i krukker.

 Nå holder jeg på å anlegge et skyggebed og har kjøpt mange skyggeplanter som står på vent. Jeg vil bruke mye hosta, heuchera og astilbe. Bedet vil få sol fra klokka 3-4 om ettermiddagen og til den går ned. Gleder meg til å sette i gang!
Det ene bedet som var her bestod av luftløk, en rød rose og lupiner. Lupinene har jeg tatt vekk nå.

Huset vårt